Milletvekili Erdin Bircan, “İfade ve Basın Özgürlüğü” konferansına katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen “İfade ve Basın Özgürlüğü” konferansına katıldı.
10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen “İfade ve Basın Özgürlüğü” konferansına katılan CHP’li Bircan, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklu yargılanmasının basın özgürlüğü ve demokrasi ihlalinin yanında bir insan hakkı ihlali olduğunu da belirterek, “Can ve Erdem halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirdikleri için tutuklanmışlardır. Bu başlı başına bir insan hakları ihlalidir” diye konuştu.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezindeki Konferansın açılış konuşması yapması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine katılacağı için programa gelemedi.
Konferansın oturumu yöneticiliğini CHP Eskişehir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer yaparken, onur konukları Can Dündar’ın annesi Öznur Dündar ve Erdem Gül’ün eşi Aslı Işık Gül, konuşmacıları ise Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Korkut, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Nuray Mert, Mazlum-Der Genel Başkanı A. Faruk Ünsal ve İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan oldu.
www.kesanhalkinsesi.com
HABERİN BİLGİSİ
Bu haber
11 Aralık 2015, 2:00 pm tarihinde
GÜNCEL, son dakika kategorisinde yayınlandı.